Actualitzacions de COVID 19: Som aquí per a vostè durant aquest temps de necessitat. Llegir més
Utilizamos cookies, ¿estás de acuerdo? Info Acceptar
ca
Avortar mitjançant l'ús de la píndola abortiva

Pastilles per avortar a Girona

píndola abortiva en Centre Mèdic Aragó Girona

Què és la píndola abortiva?


La píndola abortiva és un medicament utilitzat per interrompre l'embaràs. La píndola abortiva es diu Mifepristone i la seva funció és la de bloquejar l'hormona progesterona. Amb el bloqueig d'aquesta hormona, el revestiment intern de l'úter es degrada i l'embaràs no pot continuar.

Posteriorment a la píndola abortiva, se li subministra un altre medicament anomenat Misoprostol, que fa que l'úter es contregui, causant un dolor i un sagnat similar a un avortament espontani.

La píndola abortiva es pot usar fins a les 9 setmanes d'embaràs al Centre Mèdic Aragó de Girona.

La píndola abortiva fins a les 9 setmanes

L'avortament farmacològic o la píndola abortiva és un mètode d'avortament que és efectiu per a embarassos de menys de 9 setmanes. L'efectivitat de l'avortament farmacològic fins a 9 setmanes arriba a una taxa d'efectivitat del 95-98%. El procés es divideix en dos passos: un a la clínica i un altre a casa.

Passos a seguir d'un avortament farmacològic

Primer de tot, el doctor li farà a la consulta una avaluació mèdica i una ecografia. Si tot està bé, tot seguit li explicarà al detall el mètode de l'avortament farmacològic.

Un cop explicat el mètode i signat l'informe de consentiment, se li administrarà la píndola abortiva Mifespristone per prendre-se a la mateixa clínica. Aquest medicament serveix per aturar l'embaràs. A més, aquest medicament no li impedirà fer una vida normal a casa oa la feina.

Dos dies després, a casa, s'ha de col·locar dins de la vagina les pastilles Misoprostol. Aquest medicament li provocarà un sagnat i un dolor per aconseguir expulsar l'embaràs. L'efecte començarà al voltant 2 hores després d'introduir-les pastilles. Pel que fa al sagnat i al dolor, pot durar unes hores (com a màxim 6 hores), però després el dolor anirà a menys. En canvi, el sagnat pot durar fins a 10 dies amb petites pèrdues.

 Una setmana més tard, ha de tornar a la clínica per fer un control a través d'una ecografia, per veure que tot hagi sortit bé i verificar que l'avortament ha estat completat.

Si tot està bé li citem per a la pròxima un segon control de rutina.

Efectes secundaris

L'avortament farmacològic és similar a un avortament espontani ja que tenen símptomes similars.

En general, el primer medicament que es pren a la clínica no hauria de donar-li cap símptoma, rares vegades, pot tenir nàusees. Si vomités la pastilla abans de les 2 hores, haurà de tornar a la clínica per prendre una altra de nou.

La segona pastilla li produirà un sagnat més abundant i el dolor serà més fort que una regla normal.

Els efectes duren com a màxim 6 hores i després tot es normalitza. L'úter s'ha de netejar al 100%, per això, és normal tenir pèrdues o sagnar durante 10 dies. El nostre consell és que utilitzi compreses.

A continuació us mostrem alguns testimonis:

"Se sentia com una regla forta. Era suportable i al final el dolor pas. M'ajuda bastant estar acompanyat i posar-me draps calents en el baix ventre."

"L'avortament farmacològic no va ser tan fàcil com penso. Vaig imaginar que anava a fer mal menys però els dolors fuerón bastant intensos per a mi. Al final tot va sortir bé però si hagués de tornar a fer-ho Escollir la ASPIRACIÓ adormida."

Si sagno després d'agafar-me la primera píndola, ¿he de agafar-me el segon medicament?

Probablement després de prendre la primera pastilla pot ser que taqui una mica, però és una cosa normal, ja que en el moment que l'embaràs es deté es manifesta amb un petit sagnat. En canvi, prenent-se la primera pastilla és molt difícil que l'avortament es completi.

Si vostè pensa que ha avortat amb aquesta primera pastilla, si us plau digui'ns i la citarem per fer una ecografia i decidir si es necessita completar el tractament.

Com col·locar les pastilles en vagina

La pastilla Misoprostol pot col·locar-vostè mateixa. Esculli aquella posició que li resulti més còmoda, nosaltres li aconsellem estar d'ajaguda en posició asseguda inclinada cap endavant o bé posant un peu cap amunt (com si fos un tampax).

Aquí no importa tant la posició exacta dels comprimits, sinó que simplement ha de fer que la pastilla es trobi el més al fons de la vagina, gairebé tocant a l'cèrvix.

Control del dolor

Els nostres especialistes li donaran una sèrie de medicaments per al dolor i consells per alleujar-los.

L'únic medicament que li pot produir un dolor fort, similar a una menstruació, i abundant sagnat és Misoprostol. Aquestes molèsties comencen a notar-se 2 hores després de la seva col·locació. Si sent dolors, li fem arribar una analgèsia a seguir:
  • Mitja hora abans de col·locar-les pastilles de misoprostol, es recomana la presa de dues pastilles de 500mg de paracetamol amb codeïna.
  • Si el dolor és agut, li recomanem la presa de Nolotil 500mg en ampolles barrejat amb una mica de suc. En cas de ser necessari, es pot prendre fins a dues ampolles cada 4 hores, però no superi les sis en un dia.
  • La major part de les dones refereixen que els efectes de l'avortament farmacològic passen 6 hores després de prendre el misorpostol. Per altres dones, pot ser més ràpid o trigar una mica més de temps.

Lactància i l'avortament farmacològic

Si vol avortar en l'època que està donant el pit, ha de saber que la mifepristona passarà a la llet materna. Últims estudis realitzats no demostren que suposi un problema per al nadó q està lactant. Però si vol quedar-se tranquil pot suspendre la lactància materna durant 2 dies després de prengués la píndola abortiva mifepristona.

Si és el cas, li reguem que ens informi i així poder elaborar un pla juntament i el més còmode per a vostè i el seu nadó.

Telèfon de contacte clínica Girona

Barcellona
972413260

Horari d'atenció clinica Girona

C/ Impressors Oliva, 1 - Girona 17005
Dilluns a Divendres
8:00 AM - 9:00 PM 
Dissabtes
9:00 AM - 2:00 PM

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com